ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΔΕΝΔΡΟΥ

Επίσημος Ιστότοπος

Οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και του Λυκείου Αδένδρου, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη  φάση ανακύκλωσης στο πλαίσιο αντίστοιχου περιβαλλοντικού προγράμματος. 

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τοποθετήθηκαν στους χώρους των συστεγαζόμενων σχολείων ειδικοί κάδοι προκειμένου να γίνει διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών. Πλαστικά μπουκάλια, τενεκεδάκια και καπάκια συγκεντρώθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και μεταφέρθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές συνοδευόμενοι από καθηγητές τους στο 2o πάρκο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2023. Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κέντρο και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους για τα οφέλη που επιφέρει η ανακύκλωση στο περιβάλλον. Έπειτα, συμμετείχαν βιωματικά στη δράση τοποθετώντας τα πλαστικά μπουκάλια στο μηχάνημα επεξεργασίας και κομποστοποίησης τους. 

Οι μαθητές στο πέρας της διαδικασίας προσέφεραν με χαρά το χρηματικό ποσό που τους αποδόθηκε από το κέντρο ανταπόδοσης στις σχολικές μονάδες αποδεικνύοντας ότι έχει αρχίσει η μύησή τους στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη. 

Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους και θα ενθαρρύνουν και τους γύρω τους να εντάξουν την πράξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους. Στόχος είναι η συμφιλίωση των πολιτών της τοπικής κοινωνίας με τη διαλογή υλικών, τη μείωση συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος για έναν κόσμο με λιγότερα απόβλητα. 

1
2
3
6
8
10
19