ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΔΕΝΔΡΟΥ

Επίσημος Ιστότοπος

 Επίσκεψη σε σπουδαστήριο του Α.Π.Θ...

Ομάδα μαθητών και μαθητριών από τη σχολική δράση "Μ' ένα βιβλίο...πετάμε" επισκέφτηκε στις 10 Μαρτίου την Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα το σπουδαστήριο της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από την υπεύθυνη στους χώρους της βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου  και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των συλλογών, από τις οποίες μας κέντρισε το ενδιαφέρον ο τομέας της παπυρολογίας.

Επίσης, ενημερώθηκε για τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων και των περιοδικών της βιβλιοθήκης.

 

lab-1
lab-2
lab-3

Μ ' ένα βιβλίο.... πετάμε

Σήμερα, 27 Μαρτίου 2023, με τα παιδιά του ομίλου φιλαναγνωσίας του Λυκείου μας και με ομάδα μαθητών της Γ γυμνασίου  είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε διαδικτυακά με την κα. Αγγελική Δαρλάση, τη συγγραφέα του βιβλίου "Το αγόρι στο θεωρείο", που διαβάζαμε τους τελευταίους μήνες.

 Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναμη της φαντασίας, της συμπόνιας και της ανθρωπιάς, εμπνευσμένη από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 Η κα. Δαρλάση μας μίλησε για το τι αποτέλεσε την έμπνευσή της , τις δυσκολίες που συνάντησε και μας απάντησε σε όποια άλλη ερώτηση της θέσαμε για τη συγκεκριμένη ιστορία. 

 Η κα. Δαρλάση είναι υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 (Hans Christian Andersen Award – HCAA), έπειτα από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Της ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

 Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και της σχολικής δράσης " Μ ' ένα βιβλίο....πετάμε" .

front-book                                  front-mouzikou   

 (Το εξώφυλλο του βιβλίου κι το εξώφυλλο που σχεδίασε η Μουτζίκου Κωνσταντίνα μαθήτρια κ μέλος του ομίλου).

ΜΑΪΟΣ
Στο πλαίσιο της σχολικής δράσης για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης μας, μέλη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του Λυκείου υλοποίησαν μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν σε μαθητές και μαθήτριες τάξεων του Γυμνασίου το βιβλίο "Το αγόρι στο θεωρείο" της Αγγελικής Δαρλάση.

Αρχικά, έδειξαν ένα μικρό trailer του βιβλίου που είχαν ετοιμάσει και στη συνέχεια με μια παρουσίαση αναφέρθηκαν στην υπόθεση του βιβλίου και στο ιστορικό του πλαίσιο. 

 Με κατατοπιστικό κι ευχάριστο τρόπο οι ίδιοι οι μαθητές παρακινούν τους συμμαθητές τους στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων!

book3      book2